Hot Smoked Leg of Lamb

Varmt Røvet Leg of Lamb

Dan Shahin

Det lette røget ben af lammeopskrift viser sig at være så mørt, saftigt, og fuldt af smag. Det vil bogstavelig talt banke dine sokker af.

Ingredients

2 kg lammelår

1 hvidløgsløg

1 bundt frisk rosmarin

1 citron

Olivenolie

Preparation

Metode:

Tag lammet ud af køleskabet 1 time før du vil tilberede det, så det får stuetemperatur.

Tænd for rygeren og indstil den til 110C og når den er op til temperaturen, tænd for røgen. Vi brugte bisquetter med smag af kirsebærtræ til vores, men du kan vælge at bruge hvilken som helst Bradley Flavour Bisquette, du ønsker.

Bræk hvidløgspæren op i fed, og skær dem derefter i halve.

Med en parerkniv prikker du forsigtigt huller i fingerspidsstørrelsen over hele lammelåret. I hvert hul puttes 1 stykke hvidløg og en kvist rosmarin.

Knus det resterende hvidløg i en skål, tilsæt resten af den finthakkede rosmarin, riv citronskal i og dryp en god lugt olie i og bland derefter sammen.

Krydr lammet med havsalt og sort peber, dryp derefter med marinaden og gnid det over hele kødet.

Læg lammet i rygeren og ryg i cirka 2-3 timer, indtil den indre temperatur er 57C for medium sjælden eller 60C for medium.

Tag den ud af rygeren og lad den hvile i 15-30 minutter.

Udskær og server.

Kirsebær
 Træ

Kirsebærbisquetter til Bradley Smokers

Kirsebærbisquetter giver en mild, sød og frugtagtig aroma perfekt til rygning af fjerkræ, fisk, skaldyr, oksekød, svinekød, lam, vandhøns, grøntsager og ost.

Shop Now