Smoked Pulled Lamb Shoulder

Røget pulveret Lamb Shoulder

Dan Shahin

Denne opskrift er til en persisk stil Pulled Lamb Shoulder – du kan erstatte krydderierne i marinadeblandingen for at skabe den smagsprofil, du ønsker.

Ingredients

1 Lammeskulder

Marinade/Rub:

4 fed hvidløg hakket

1 spsk stødt koriander

1 spsk stødt spidskommen

2 spsk ekstra jomfru olivenolie

2 spsk granatæblemelasse

1 spsk Sumac

2 tsk Paprika

1 tsk stødt kardemomme

1 tsk kanel

1 tsk tørret limesaft og skal af 2 limefrugter

450 g græsk yoghurt

Braiseringsvæske:

500 ml granatæblejuice

500 ml lamme- eller hønsefond

2 spsk granatæble melasse

2 spsk honning

1 stort glas rødvin

Saft fra 1 lime

Preparation

Metode:

Kom alle ingredienserne til marinaden i en skål og bland til en pasta og fordel jævnt over hele lammeskulderen. Gør dette 12-24 timer før rygning for de bedste resultater.

Indstil din ryger til 110C og fyld med alle Bradley Flavor Bisquettes® du vælger. Vi brugte Cherry, da vi elsker dette med lam.

Når temperaturen er nået, tilsæt lammet og lad det ryge med en drypgryde nedenunder for at fange alle de smukke safter.

Bland alle de flydende braiserende ingredienser i en gryde, bring det i kog og lad det simre i 10 minutter, og sørg for at være varmt, når det bruges i trin 5.

Efter 4 timer tages lammet ud og sættes i en bakke med braiserende flydende folie over toppen for at forsegle det. Sæt derefter lammet tilbage i rygeren med røgindstillingen slukket med kun varme (110C) i yderligere 4-5 timer timer eller indtil den indre temperatur er 95C.

Når lammeskulderen har nået en indre temperatur på 95C efter ca. 8-9 timer, skal den være meget mør. Tag den ud af rygeren, hæld braiseringsvæsken tilbage i gryden og lad lammet hvile i sin foliebeklædte bakke i mindst 30 minutter.

Reducer hjernevæsken til en saucekonsistens – den skal dække bagsiden af en ske pænt, når den er færdig.

Efter et godt hvil skulle lammet være ved at falde af benet. Træk kødet og brug braisevæsken som sauce.

Du kan servere dette med alt det sædvanlige stegeafsnit, eller du kan holde det mere afslappet denne påske og servere det som en wrap, som vi har gjort med nogle hjemmelavede flade brød, frisk mynte & koriander og en dejlig ske græsk yoghurt. Fuldstændig lækker og fin en enkel.

Kirsebær
 Træ

Kirsebærbisquetter til Bradley Smokers

Kirsebærbisquetter giver en mild, sød og frugtagtig aroma perfekt til rygning af fjerkræ, fisk, skaldyr, oksekød, svinekød, lam, vandhøns, grøntsager og ost.

Shop Now