P10 Smoked Whole Pheasant

P10 Smoket Whole Pheasant

Dan Shahin

Røget fasan er et glimrende alternativ til kylling.

Ingredients

1 Hel Fasan

saltlage:

2L vand

54,1 g salt

54,1 g brunt sukker

+ eventuelle aromater efter eget valg. Vi brugte:

1 tsk Enebær

2 laurbærblade

1 tsk sorte peberkorn

1 kvist timian

Denne saltlageopskrift er lavet til 1 x 650 g fasan ved hjælp af en 2% ligevægtslage, men kan skaleres til så mange, som du ønsker at lave mad med ved hjælp af en ligevægtslagelageberegner.

Preparation

Metode:

Kom alle ingredienserne til saltlage i en stor gryde og varm igennem, indtil saltet er opløst, og lad det derefter køle af. Når den er afkølet, saltlages fasanen i 16-24 timer, skylles derefter af og duptes tør med køkkenrulle. Lad det lufttørre uden låg i køleskabet på en rist i mindst 2 timer.

Når din fasan er tørret ud og er klar til at ryge, skal du indstille din P10-ryger til at ryge uden varme. Vi kan godt lide at bruge frugt- eller nøddetræ med fasan, til denne opskrift brugte vi Hickory, men du kan bytte i æble eller kirsebær for at få et lignende lækre resultat.

Kom fasanen i P10-rygeren og lad ryge i 3 timer.

Efter 3 timers røg indstilles P10-rygertemperaturen til 160C.

Lad fasanen ryge varm i cirka 1,5-2 timer for at nå den ønskede indre temperatur på 72C og lad den hvile i 20-30 minutter.

Æble
 Træ

Æblebisquetter til Bradley Smokers

En let, frugtig og let sødlig røgaroma, der passer til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og ost.

Shop Now