P10 Smoked Duck Breast

P10 Røget And Bryst

Dan Shahin

Resultatet er lækkert.

Ingredients

2 Andebryst

saltlage:

1L vand

25,5 g salt

25,5 g brun farin

+ eventuelle aromater efter eget valg. Vi brugte:

2 fed hvidløg (baserede/slåede)

2 laurbærblade

1 tsk sorte peberkorn

1 kvist timian

Denne saltlageopskrift er lavet til 2 x 125 g andebryst ved hjælp af en 2 % ligevægtslage, men kan skaleres til så mange, som du ønsker at lave mad ved hjælp af en ligevægtslagelageberegner.

Preparation

Metode:

Kom alle ingredienserne til saltlage i en stor gryde og varm igennem, indtil saltet er opløst, og lad det derefter køle af. Når de er afkølet, saltlages andebrystene i 16-24 timer, skylles og tørres med et køkkenrulle. Lad det lufttørre uden låg i køleskabet på en rist i mindst 2 timer.

Indstil din P10-rygertemperatur til 115C.

Når dine andebryster er tørret ud og er klar til at lave mad, skal du sætte din P10-røg i gang. Vi kan godt lide at bruge frugt- eller nøddetræ med and som æble, kirsebær eller hickory.

Sæt dine andebryster i P10-rygeren for at ryge i cirka 1,5-2 timer for at nå den ønskede indre temperatur på 62-65C afhængigt af den ønskede færdighed. Vi fjerner gerne ved 62C og lader hvile i 15 minutter.

På dette tidspunkt kan du vælge at:

Nyd dit andebryst varmt, som det er

Steg på panden for at gøre skindet sprødt

Lad køle af og nyd skåret i skiver

Kirsebær
 Træ

Kirsebærbisquetter til Bradley Smokers

Kirsebærbisquetter giver en mild, sød og frugtagtig aroma perfekt til rygning af fjerkræ, fisk, skaldyr, oksekød, svinekød, lam, vandhøns, grøntsager og ost.

Shop Now