Cold Smoked Devilled Eggs

Koldrøget Devillede æg

Dan Shahin

Smoked deviled eggs er et show-stoppende twist på en gammel klassiker.

Ingredients

4 spiseskefulde mayonnaise

1½ tsk engelsk sennep

¼ teskefuld chilipulver (eller paprika)

3 dråber tabasco sauce

2 spsk ekstra jomfru olivenolie

2 spsk friskkogt vand

1 tsk havsaltflager (efter smag)

2 tsk finthakket purløg

12 store æg

Preparation

Metode:

Bring en stor gryde med vand i kog, en der er stor nok til at holde 12 æg på siden, og når de koger, sænk forsigtigt æggene ned i vandet et efter et. Bring tilbage til kog, og indstil derefter en timer i 10 minutter.

Forbered et isbad til æggene. Hvis du ikke har nogen is, skal du blot stille gryden under koldt rindende vand fra hanen umiddelbart efter at de er kogt. Lad æggene køle helt af. Pil derefter forsigtigt æggene, og brug et køkkenrulle til at duppe dem tørre. Hvis de er våde, vil farven fra røgen ikke klæbe jævnt til æggene.

Forbered din Smoker til brug med Cold Smoke Adapteren og vælg dine Bisquettes, (vi brugte Chilli Spidskommen.) Læg nu dine æg i rygeren i 2-4 timer, afhængigt af hvor røget du gerne vil have de skal være.

Når de er røget færdig, skærer du dem i halve på langs. Brug fingrene til forsigtigt at fjerne blommerne og læg dem i en skål. Vælg dine flotteste æggehvidehalvdele og læg dem på et serveringsfad, klar til påfyldning. Du skal bruge mere blomme end hvider, hvis du gerne vil have dem fyldt over kanten, så du skal ikke bekymre dig om at spise de mindre end perfekte hvide, mens du venter på det endelige produkt!

Tilsæt mayonnaisen, den engelske sennep, salt og paprika og et par dråber tabasco i skålen med kogte æggeblommer. Rør godt rundt og mos med en gaffel. Hvis du har en stavblender, så giv den en blitz. Tilsæt olien og blend igen, indtil den bliver tyk og glat i konsistensen. Det kan være en god ide at smage det på dette tidspunkt og tilføje mere krydderier, det måtte have brug for. Fortsæt langsomt, tilsæt lidt ad gangen og smag til efterhånden.

Hvis du har en sprøjtepose, passer det var en stjernedyse, men i en klemme, vil en Ziplock-pose gøre. Hæld blandingen i, og pak den helt ned i bunden af posen. Fyld nu de udhulede æggehvider med blommeblandingen i sprøjteposen.

Drys med en let pudsning af chilipulver (eller paprika) og pynt med purløg.

Server straks.

Chili Spidskommen
Blanding

Chili Cummin Bisquettes til Bradley Smoker

Chili Spidskommen Bisquettes tilføjer en varm røget smag med et lille kick til din mad. Passer godt til oksekød, svinekød, fjerkræ og grøntsager.

Shop Now