Chinese Tea-Stained Smoked Eggs

Kinesisk tea-Sholdt Røget æg

Dan Shahin

Kinesiske tefarvede røgede æg besidder æstetiske og gastronomiske kvaliteter, der udglatter vinterens takkede kanter.

Ingredients

6 spiseskefulde mørk sojasovs

2 laurbærblade

1 tsk Sichuan peberkorn

1 hel stjerneanis

2 små kanelstænger

2 teskefulde sukker

1 tsk salt

2 sorte teposer (eller 2 spiseskefulde løsblade)

2½ kopper vand

Preparation

Metode:

Bring en stor gryde vand i kog og sænk forsigtigt 6 æg ned i det kogende vand med en hulske. Indstil en timer for æggene. 6 ½ minut for blødkogt, 8 ½ minut for medium eller 10 minutter for hårdkogt. Fjernes derefter fra varmen.

Læg æggene i et isbad eller kør koldt postevand over dem, indtil de er helt kolde.

Hvis du gerne vil lave en plet med marmoreffekt, skal du forsigtigt knække æggeskallen rundt med bagsiden af en teske. Du ønsker ikke at revne så hårdt, at det skaber en bule eller få skallen til at komme helt væk fra ægget.

En anden mulighed er at fjerne æggeskallerne. Dette vil smage det samme, men det overordnede udseende af æggene vil være mørkt i modsætning til marmoreret

Uanset om du har ladet skallerne være tændt eller slukket, læg æggene på en rist og klargør din ryger til koldrøgning. Du kan bruge enhver smag Bisquette, du vælger. Se smagsguide her. Røg i 2-3 timer.

Mens dine æg ryger, forbereder du marinaden. Bland alle ingredienser sammen i en gryde og bring det i kog. Når det koger, sænk varmen til at simre i 10 minutter. Fjern teposerne, eller hvis du bruger løsbladste, brug en si til at adskille. Lad det køle helt af.

Når æggene er røget færdig, lægges de i en krukke sammen med marinaden og lader dem trække i 24-48 timer. Selvom eddike er et konserveringsmiddel, anbefaler vi at opbevare din krukke i køleskabet.

God fornøjelse!