Cure, Smoke, Boil, Glaze & Bake...

Helbrede, Røg, Kog, glasur og bag ....

Sandra Tate

Gammon til jul skal være der til let frokost, sandwich eller et koldt skår fad.

Ingredients

Preparation

Jeg er ikke den store fan af gammon som hovedret, men i julen skal det være til let frokost, sandwich eller pålægsfad. Denne lille joint vil dække det, og er det perfekte begynderprojekt til hærdning og rygning.

Et beskedent svinekød med en vægt på op til et kilo kan tørkureres på 4-5 dage og gør dette projekt ideelt selv for en nybegynder.

HÆRDNING:

Til 1 kg fælles svinekød (klippet af svær, bundet og helst ikke tykkere end 7-8 cm) skal du have en kur af 25 g brun farin, 50 g salte, og en valgfri 5 g syltede krydderier, let knust. Bland alle disse sammen og gnid ind i overfladen af kødet på alle sider, skub ind i sprækker, og pak tæt ind i flere lag husholdningsfilm, inden det lægges i bunden af dit køleskab. Tag afsted til 5 dage pak derefter ud (du vil opdage, at svinekødet er dybere i farve på grund af saltet, og tørkuren er nu klistret/våd) og skyl derefter grundigt og dup helt tør med køkkenpapir.

KOLDERØGNING:

opsæt Bradley Smoker med kold røg tilbehør. Tilføj masser af æbletræ eller egebisquetter til stakken. Lad skabet fyldes med røg, før du overfører svinekødet til det på en Bradley-rist. Kold røg i 2-3 timer, afhængig af din egen personlige smag for grad af røghed.

KOGNING:

For at tilberede jointen er det godt at simre den forsigtigt i tilstrækkeligt vand til at dække fugen. Når du har bragt gryden i kog, sænkes til en let boblende simre og tillades 20 minutter/500g vægt af kød.

GLASERING OG BAGNING:

Mens jointen simrer, forvarm ovnen til 180°C/350°F. Lav en glasur ved at smelte en afrundet spiseskefuld marmelade i en gryde sammen med et fed hvidløg, skrællet og knust til papirmasse. Fjern gammonfugen fra panden og tør på køkkenpapir. Kom over i et lille bradefad og pensl med marmeladeglasur og bag derefter til 25 minutter/kg vægt af led. Nu burde den have farvet og duftet rigtig godt. Lad den køle helt af, inden den skæres i tynde skiver. Du vil opdage, at den søde, røgede smag er ret uimodståelig!

Æble
 Træ

Æblebisquetter til Bradley Smokers

En let, frugtig og let sødlig røgaroma, der passer til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og ost.

Shop Now