Smoked Beef Joint Cottage Pie...

Røget Beef Fælles Cottage Pie ...

Dan Shahin

-DET ERWith English Ale and Cheesy Mash

Ingredients

Til oksekødssteg:

1,5 kg oksekød led

2 spsk groft sort peber

3 tsk havsalt

1 spsk løgpulver

1 spsk hvidløgspulver

Til mosen:

1 kg Maris piper kartofler

150 g britisk moden hvid cheddar

75 g usaltet britisk smør

100 ml mælk

2 tsk sennepspulver

salt og peber (efter smag)

Til tærtefyldet:

1 spsk vegetabilsk olie

4 gulerødder i tern

2 gule løg, hakket

3 fed hvidløg

2 oksefond tern

750 ml vand

2 spsk tomatpure

2 spsk almindeligt mel

2 spsk Worcestershire sauce

1 flaske Newcastle Brown ale

frisk timian, rosmarin og salvie (fint hakket efter smag)

Preparation

Metode:

Indstil din ryger til 150°C og fyld den med et par timers Hunters Blend eller Sage Flavored Bisquettes.

Lad det komme til temperatur og begynd at forberede oksekødet til rygning.

Skær dem i 2 tommer tykke skiver, og gnid dem med salt, peber, løg og hvidløgspulver. Læg dem på en rist i midten af din ryger og lad dem koge i 30 minutter.

Når de 30 minutter er gået, skrues ovnen på rygeren ned til den laveste indstilling på 30°C og fortsæt med at ryge og koge ved lav temperatur i yderligere 2 timer.

Forbered imens kartoffelmosen. Foretrækker du en jævn mos, så kog kartoflerne hele med skind på. Når de er kogt igennem, drænes og afkøles, indtil du sikkert kan håndtere dem. Pil skindet af. Hvis du foretrækker skind, kan du skære dine kartofler i halve for en hurtigere tilberedningstid.

Du skal blot koge, indtil de er kogte, afdryppe og derefter afkøle, indtil du sikkert kan håndtere dem.

Kog mælk, smør og sennepspulver sammen.

Mens du gør dette, riv den hvide cheddar.

Mos kartoflerne groft, tilsæt blandingen af kogt mælk, smør og sennepspulver sammen med revet hvid cheddar og salt og peber efter smag. Mos det hele sammen, indtil du når den ønskede konsistens.

Sæt til side.

Når du er færdig med at ryge oksekødet, skal du slukke for din ryger og begynde at tilberede resten af dit tærtefyld.

I en stor gryde varmes olien op ved middel varme. Tilsæt gulerødder og løg. Lad koge i cirka 10 minutter, indtil de er brune.

Skær oksekødet i små tern. Tilføj til gulerod og løg. Lad det stege i yderligere 3 minutter, og tilsæt derefter det hakkede hvidløg.

Kog i endnu et minut eller deromkring, og tilsæt derefter melet i gryden. Giv det en god blanding, og når det hele er belagt, tilsæt tomatpuréen, Worcestershire-sauce og timian-, rosmarin- og salvieblandingen.

Efter endnu et minut eller deromkring, tilsæt flasken Newcastle Brown ale (eller en anden mørk ale) i gryden.

Skru ned for varmen til middel-lav og lad det boble og koge ned i 5 minutter.

Bland i mellemtiden dine oksebouillonterninger med 750 ml varmt vand, indtil de er opløst. Tilsæt nu fonden i gryden med alt det øvrige. Lad det hele simre sammen i 1 time.

Tag gryden af varmen og hæld fyldet i et smurt tærtefad.

Stil det hele i køleskabet i en time (eller mere!), så det kan køle helt af. På dette tidspunkt, hvis du gerne vil fryse fyldet til brug en anden gang – er det helt okay at gøre i op til 3 måneder.

Når du er klar til at bage, begynder du at dække indholdet af tærtefadet med kartoffelmosen.

Start med at fylde rundt om kanterne og arbejd dig ind i midten. Når den er dækket, jævnes kartoflen hen over toppen af tærten. Hvis du nu vil, træk en gaffel henover for at skabe hævede linjer hen over tærten.

Bages i 30 min-1 time ved 160 grader°C Lad afkøle i yderligere 30 minutter før servering.

Salvie
Træ

Sage Bisquettes til Bradley Smokers

En aroma, der inkluderer antydninger af citron, mynte og træagtige noter. Lam, svinekød, fjerkræ og speget kød forstærkes af smagen af salvie- og ahornbisquetter.

Shop Now