Smoke Roasted Whole Chicken

Røgstegt Hel Kylling

Dan Shahin

Et alternativ til den klassiske steg.

Ingredients

1 hel kylling

150 g usaltet smør, ved stuetemperatur

TØR BRINE:

3 spsk havsalt

1 spsk blødt brunt sukker

4 kviste timian eller citrontimian, blade fjernet

1 tsk stødt sort peber

1 tsk hvidløgspulver

1 citron, skal

Preparation

Metode:

Kombiner alle ingredienserne til den tørre saltlage i en morter og støder eller krydderikværn og kværn til et fint pulver. Gnid den tørre saltlageblanding rigtig godt ind i kyllingen, og sørg for, at den er godt dækket inde og ude. Læg kyllingen på en rist på en bakke for at fange eventuel saft og lad den stå i køleskabet uden låg i 4-8 timer.

Dup kyllingen over det hele med køkkenpapir, og fjern så meget fugt som muligt.

Lirk forsigtigt skindet af kyllingen væk fra kødet og gnid det usaltede smør over hele kødet. Dette vil smelte og riste kyllingen under tilberedning.

Indstil rygeren til 110C og tænd for røgen, når temperaturen er nået. Til kyllingen bruger vi Hickory træbisquetter, men du kan vælge at bruge de Bradley Flavor Bisquettes du ønsker.

Tilføj kyllingen til rygeren med en bakke på stativet nedenfor for at fange eventuelle dryp og saft og ryg i 3-4 timer, indtil den indre temperatur er 75C.

Hickory
 Træ

Hickory Bisquettes til Bradley Smokers

Den stærke og søde smag af Hickory Bisquettes gør den til en af de mere populære træsorter til rygning, og passer især godt til fjerkræ, oksekød, svinekød, vildt, vandhøns, nødder og ost.

Shop Now