Bradley Smoked Turkey Crown

Bradley røg Tyrkiet krone

Sandra Tate

Denne jul, løft din feriefest med en røget kalkunkrone. Den røgede infusion forbedrer kalkunens naturlige smag, mens den sprøde hud tilføjer en uimodståelig struktur. Det er et show-stoppende midtpunkt, der vil forlade dine gæster i ærefrygt og gøre din festlige fest virkelig mindeværdig.

Ingredients

lille kalkunkrone (min vejede 1,75 kg - perfekt pålæg, sandwich osv. eller til 2 personer som hovedret)

til saltlage:

200g godt havsalt + 100g lysebrunt muscovadosukker

2 kviste timian,

2 kviste rosmarin,

6 fed hvidløg - pillede og knuste

Preparation

December kan kun betyde én ting, jul! Og vi indvarsler det luksuriøse. Vi er vel alle skyldige i at proppe så mange spiselige lækkerier i en ti dages periode, som vi overhovedet kan tænke på? Forkælelse er navnet på spillet, og røget mad står højt på listen. Vi har to lækre forslag til dig i denne måned, et der giver mulighed for en romantisk og anderledes julefrokost (selvom det for mig ville være stjernen på et nytårs pålægsfad), og et der ville slå sokkerne af hele familien som julefrokostforret. Vi taler selvfølgelig kalkun og laks. Først og fremmest viser jeg dig Bradley varmrøget kalkunkrone.

Til saltning af din kalkunkrone natten over: Bland salt og sukker med 2 liter kogende vand i en tætsluttende, ren gryde eller beholder, og rør, indtil det er helt opløst. Tilsæt yderligere en liter vand sammen med krydderurter og hvidløg. Lad det køle helt ned, og nedsænk derefter kalkunkronen, brystbenet nede, i saltlagen (hvis den ikke er helt dækket, tilsæt lidt mere koldt vand). Dæk med låg eller husholdningsfilm og lad det stå natten over.

Næste dag, dræn saltlagen væk, dæk med frisk vand og læg i blød i 1 time. Dræn og tør. Lad stå i Bradley i 3-4 timer før rygning.

Rygemetode

Fjern kalkunen og stil den på en rist. Indstil rygeren til 80°C med masser af æbletræ-bisquetter i stakken. Når skabet har nået sin temperatur, læg kalkunen i med en bakke eller folie på hylden under den for at fange eventuelle dryp.

Ryg i 4 timer eller indtil du har en kernetemperatur på 74°C/165°F i den tykkeste del af kødet.

Dæk til og afkøl inden afkøling - eller server varm (hertil ville jeg fjerne skindet, skære og servere med veloutésauce og alt tilbehør).

Æble
 Træ

Æblebisquetter til Bradley Smokers

En let, frugtig og let sødlig røgaroma, der passer til fjerkræ, oksekød, svinekød, lam og ost.

Shop Now