Smoked hazelnut potatoes with bacon, jalapeño and cheddar cheese

Røgede hasselnøddekartofler med bacon, jalapeño og cheddarost

Thomas Karlstein

Når man ryger mad, er det nemt at fokusere på målets højdepunkt – proteinet.

Ingredients

4-6 personer:

6 mellemstore kartofler (fast sort)

240 g bacon

(2 pakker) smør (kold)

3 dl revet cheddarost

1 dl hakket syltet jalapeño

hakket purløg

Hakket persille

Salt og peber

Preparation

Du ryger måske en bryst, nogle ribs, kyllingevinger, fisk eller skaldyr. Højst kan nogen i særlige tilfælde kaste en lyskryds-peber ned, der får lov til at gå ved siden af. -"Det ser pænt ud med lidt farve på kraven..." Hvis det røgede tilbehør nogensinde får lov til at lave et fremtrædende sideshow i rod eller sovs, kan det tælle med glæde. Jeg har tidligere forsøgt at presse på for ikke bare at stirre mig blind på hoveddetaljen.

Vi har blandt andet røget salt, lakrids, aubergine til baba ghanoush, men også vagtelæg, der blev serveret med størrom. Rygning kan også være et sideprojekt.

Denne gang skal vi tage noget rigtig svensk, men gøre det godt mere uforskammet amerikansk. Jeg taler om et tilbehør, der vil få enhver BBQ-gemt skæg på dåse til at blive svag i knæene. Det er selvfølgelig ikke det mest brugbare, der er kommet ud af røgen, tværtimod. Det her er ubrugeligt. Ligesom når du har mistet alt håb for dig selv og bare gerne vil køre dig selv med warp-fart lige ind i den nærmeste årevæg. Hvis du skulle se det anbefalede daglige kalorieindtag foran dig som et cirkeldiagram, så har du ved at tage dette tilbehør allerede rejst tre omgange i cirklen. Og så regnede jeg med, at du endnu ikke har nået at smage det, du valgte at servere dette tilbehør til.

Sideshowet jeg taler om er en let røget hasselnøddekartoffel fyldt med hjemmerøget bacon og revet med masser af cheddarost. For at sænke blodsukkeret lidt topper vi så det hele med hakket syltet jalapeño, purløg og persille. Grønt har den effekt på sukkerniveauet.

I dag får vi brug for alt det grønne, vi kan få. Røgede hasselnøddekartofler med bacon, jalapeño og cheddarost -

Metode:

Frys skiver af bacon på sandwichpapir. Forvarm rygeren til 160°C. Hold spjældet lukket. Skræl kartoflen. Klip det derefter Hasselback stil. (Kom kartoflerne i en træske og skær til skeen tager imod dem. Skær i cirka millimetertynde skiver, alle skiver skal hænge sammen.)

Skær den skåret frosne bacon i stykker svarende til kartoflernes diameter i højde og bredde. Stop de frosne baconskiver mellem skiverne i kartoflerne. En skive bacon mellem hver udskæring er måske lidt meget at tage i, men hav gerne en skive bacon i hver anden udskæring.

Læg i en støbejernspande, der holder røgen. Smag til med sort peber. Riv koldt smør over med en ostehøvl.

Bag derefter kartoflerne i røgen (uden tilsat røg) under låg/alufolie i ca 1,5 time. Pensl kartoflerne med (mere) smør et par gange under tilberedningen. Fjern derefter låget eller folien og kør med røg i endnu en time. Inden den sidste halve time smides cheddarosten på. Bages i yderligere 30 minutter. Ønsker du mere røgsmag, kan du selvfølgelig starte røggeneratoren tidligere under madlavningen.

(Afhængigt af størrelsen på kartoflerne kan kogetiden variere lidt. Test kartoflerne med et spyd inden servering.) Top til sidst med hakket jalapeño, purløg og persille. Server for eksempel med ribs, bryst, kyllingevinger, skaldyr eller en hvid fisk. Glem ikke salaten.

Bred vifte
 Pakke

5 smagsvarianter til Bradley Smoker

Denne sortspakke indeholder 24 hver af æble, el, mesquite, hickory og ahorn for en række forskellige smagsvarianter.

Shop Now