Smoked prawns with garlic aioli, grilled bread and quail eggs

Røvede rejer med hvidløgsaioli, grillet brød og vagtelæg

Thomas Karlstein

Det er ingen hemmelighed, at når noget skal fejres, så gøres det bedst med god mad.

Ingredients

Enhver mængde rejer (gerne friske, alternativt optøet frosne)

Aioli - opskrift

1/2 fed revet hvidløg

1 æg

1,5 tsk dijonsennep

1 tsk citronsaft

1 tsk hvidvinseddike

2,5 dl rapsolie salt og peber

Tilføjet ekstramateriale:

Dildkviste

Kogte vagtelæg

Citronbåde

Grillet brød

Rødløg i tynde skiver

Preparation

Det er ingen hemmelighed, at når noget skal fejres, så gøres det bedst med god mad. Da jeg så denne solskinsdag komme, forberedte jeg mig selvfølgelig på et madeventyr i haven. How to start the day har spillet som en film for mig i et par dage nu. Sov i, men ikke for længe. Lav en morgenmad og server i halvskygge. Sørg for at være lige så vidt beskyttet mod den stærkeste sol. Kroppen har brug for hvile, når den vågner. Det kræver tid. Dæk poolen. Vand planterne, sæt dig ned et stykke tid. Ring efter noget køligt at drikke. Rejs dig, når din krop føles urolig, spark lidt grus, og tag derefter skoene af til en kort dans udenfor på græsplænen. Gå derefter indenfor, tag rejerne ud, tør dem tørre. Start Bradley-rygeren. Til frokost serveres røgede rejer, grillet brød, en friskpisket aioli, dild, citron og vagtelæg. Champagne og dugget pilsner hviler i den store isskål.

Jeg har talt om det før, men det fantastiske ved at lave mad i røgen er, at alt sådan set passer sig selv. I mellemtiden kan du slentre rundt og hygge dig, tage en tur forbi rygeskabet og konstatere, at det dufter himmelsk. Alternativet er at gøre noget meningsfuldt med tiden, men så er man lidt gået glip af pointen, så kunne man lige så godt have lavet mad på den sædvanlige måde. Nå, i Sodoma og Gomorra var disciplinen svag, den, der ikke slappede af, mens han rygede, blev hængt samme dag. Du ved, bedst at falde til ro et stykke tid. Det burde ikke være et problem på en dag som denne. Det er næsten midsommer, og vi ved alle, hvordan vejret normalt er den weekend.

Kom af hælene nu, læg dig i blød i varmen. Brug den sammen med bikinien eller de stramme badebukser. Ja, du er tyk, men det er naboen også. Hvis du har spist godt og godt, kan du i hvert fald give det skylden. Jeres respektive elsker hinanden alligevel. Men uanset hvad du gør, så klage ikke. Vær tilfreds. Ellers vil jeg henvise dig til de gråeste novemberdage. Den dag bussen kom for sent, hvor din hud var bleg, da lønnen var forbi, da bunden af vasketøjsbunken lænede sig op ad vaskerummets to modsatte vægge, når du om natten frigjorde dig fra at rydde op efter festen og vågnede op med et tungt hoved og en Tjernobyl for at ordne næste dag. God fornøjelse, vi ved intet om i morgen. Det er meget diskuteret på online-fora, hvordan man bedst ryger sine egne rejer. Det er vigtigt at finde en balance, hvor røgsmagen kombineres med rejesmagen. Ikke for svært, ikke for let. De må ikke blive for lange, da de bliver seje, de må ikke blive for korte, da de ikke når at absorbere røgaromaerne. Efter mange forsøg synes vi at have fundet den rigtige opskrift. Hav nu en dejlig nationaldag. Gå til Sverige!

 

Metode:

Tør rejerne på køkkenbordet. Jo tørrere, jo finere overflade. Brug helst friske, men frosne rejer fungerer også fint. Det er mest et spørgsmål om adgang.

Læg rejerne på en rist. Hvis de er små, så brug et finere net silikone net, så de ikke falder ned.

Røg derefter ved 66°C i 1 time og 15 minutter.

Aioli metode:

Kom alle ingredienserne undtagen olien i en blender.

Start med knap halvdelen af hastigheden, dryp langsomt olien ned.

Smag til med peber og salt.

Bred vifte
 Pakke

5 smagsvarianter til Bradley Smoker

Denne sortspakke indeholder 24 hver af æble, el, mesquite, hickory og ahorn for en række forskellige smagsvarianter.

Shop Now