Top Tips to Take Smoked Brisket From Average to Amazing

Toptip, der skal tage Røget spidsbryst Fra gennemsnit til Amazing

Posted on: January 18, 2023



At lave mad er ikke en af de færdigheder, du enten har, eller også gør du ikke. Selv de bedste pitmestre vil fortælle dig, det tager tid. Hvis dit første forsøg var forfærdeligt, så bare rolig, for du er ikke alene. Mange mennesker kan ikke opnå det ømhed og den dybde af smag, de var på vej til.

Madlavning af bryst er ikke en af de færdigheder, du enten har eller ikke har. Selv de bedste pitmastere vil fortælle dig, at det tager tid. Hvis dit første forsøg var forfærdeligt, skal du ikke bekymre dig, for du er ikke alene. Mange mennesker formår ikke at opnå det niveau af mørhed og smagsdybde, de gik efter.

Efter lidt research har vi samlet et sæt teknikker til at forberede en bryst, så god, at den helt sikkert vil imponere dig, når du er færdig.

Start med en højkvalitets brisket

Dette er en no-brainer. Hvis du vil have din bryst til at være fantastisk, så start med et snit af høj kvalitet. Du kan ikke tage en middelmådig bryst og forvandle den til et lækkert stykke kød. Tværtimod vil du gerne starte med det bedst mulige stykke kød og derefter arbejde dig op.

Fedt er magien bag velsmagende oksekød. For at få den bedste smag, gå efter en bryst med generøs marmorering, dvs. fedtet mellem musklerne. Udover smag, vil det også forhindre brystet i at tørre ud under den lange rygeproces. Husk det, når du køber din brystkasse.

Typer af oksekød

Der er flere kvaliteter af kød at vælge imellem, når du køber oksekød:

  • Græsfodret oksekød - Du vil gerne undgå dette, fordi det har lavere marmorering end de fleste udskæringer.
  • USDA-bedømte kvaliteter – Du kan vælge mellem udvalgte, udvalgte eller førsteklasses udskæringer. Både udvalg og prime cuts er snit af høj kvalitet, der kan give dig en god rygeoplevelse.
  • Amerikansk Wagyu og CAB-certificeret – uden tvivl den bedste marmorering. Disse udskæringer er også ekstremt dyre per pakke.

Kødet forbliver sandsynligvis mørt efter røgning, hvis det er bøjeligt og fleksibelt fra begyndelsen. Undgå frosne og stive udskæringer, hvis du kan, fordi det kan ødelægge dit endelige produkt.

Forbered brystet til rygning

Intet ved at ryge en bryst er afslappet. Doven forberedelse vil fortryde alt det arbejde, du har lagt i udvælgelsen, og det ønsker vi ikke. Så før vi overhovedet tænker på rygeren, lad os forberede brystet.

  • Tag kødet ud af køleskabet og lad det komme til stuetemperatur. Dette vil tillade kødet at stege mere jævnt.
  • For det andet vil du gerne trim det overskydende fedt oven på brystet, fordi det kan få det til at komme overdrevet ud. Du ønsker også at trimme så meget af det overskydende fedt, som du kan fra siden og enderne. Husk, at der er lagt vægt på overskydende, ikke alt fedt. Du kan ende med en tør bryst, hvis du skærer for meget af, så prøv at holde fedtlaget på siden tæt på en ¼ tomme tykt.
  • Nogle pitmasters anbefaler saltlage bryst for at give den mere smag og holde den fugtig under rygeprocessen. Andre finder det overflødigt. Hvis du kan lide den stærke oksekødsmag, som den er, skal du ikke saltlage dine bryster. Du kan tjekke nogle af de mest interessante diskussioner her og her. Forfatteren til dette artikel siger, at de har saltet deres bryster i mere end 10 år. Du kan læse den og afgøre, om den er det værd eller ej.
  • Krydderi – Bryst gnides normalt med salt og peber, men du kan også bruge andre urter og krydderier, du kan lide, for at give den en karakteristisk smag. Hold det enkelt, hvis du vil have brystets naturlige smag til at skinne igennem.

Røg træsorter

Den type træ, du bruger i din ryger, kan gøre en stor forskel i smagen af dit kød. De fleste mennesker bruger velsmagende træsorter som mesquite eller hickory, men du kan gå efter bløde træsorter som æble eller kirsebær. Vær kreativ, indtil du finder en kombination, du føler dig tryg ved. Rygning handler trods alt om sjov!

Brystrygningsprocessen

Undervurder ikke tidens magt. En 12-14 timers langsom røg vil give dig en mør, saftig bryst. Hvis du ikke er sikker på din ryger, så prøv den i 10 timer først, og hvis den slet ikke er færdig, så prøv igen et par timer mere.

Ryg den udækkede bryst ved 225 °F (107 °C) i de første 6 timer. Du kan sprøjte kødet med jævne mellemrum for at holde det fugtigt. Det skulle give brystet mulighed for at absorbere maksimal røgsmag og danne en flot bark. Tag brystet ud af rygeren efter 8 timer og pak det ind i folie.

Indstil rygeren til 250 °F (121 °C), og ryg i yderligere 6 timer. Tag brystet ud af rygeren, når den når en indre temperatur på 190 °F (88 °C).

Hvil brystet

Lad kødet hvile inden servering. Det vil 1) tillade brystet at blive færdig med at koge og 2) absorbere saften. Giv brystet et sted mellem 30 minutter og 1 time for de bedste resultater.

Cut Against The Grain

Brystens korn er et sejt og seigt net af muskelfibre, der løber i lange linjer gennem kødet. Skæring med kornet efterlader dig med sej, trevlet bryst. At skære på tværs af kornet forkorter muskelfibrene og fører til et mere mørt, smagfuldt slutprodukt. Sørg for at gøre det rigtigt for at få det bedste ud af din rygeøvelse. Du ville ikke have, at det var forgæves nu, vel?

Vi håber, at disse tips vil være nyttige til næste gang, du har lyst til bryst. Følg os på Bradley madrygningsblog og lad os vide, hvordan det går.

Interesseret i flere artikler om rygning af bryst? Nå, du er på det rigtige sted! Tjek disse artikler, vi har forberedt til dig:
Sådan ryger du brisket og pro brisket tips
5 bedste træsorter til rygning af bryst
Brystterminologi og madlavning til madrygning
Sådan skærer du en bryst

For at hjælpe dig videre på processen med at blive en pitmaster har vi oprettet en gratis e-bog:

Lær grillens tips og tricks, fra at vælge den bedste grill og ryger til de bedste kødstykker til at starte med. Læs også pitmesterens teknikker og hemmeligheder for at nå den perfekte smag.

+ 20 gratis opskrifter og parringsskema til rygningstræ!

Og bonus intern temperaturguide!

<< Download gratis e-bog >>