How to Slice a Tri-Tip

Sådan glider du en Tri-Tip

Posted on: January 18, 2023



Hvis du vil få velsmagende, mørt og saftigt kød på middagsbordet, bør din rygning ikke slutte ved madrygeren. Hvordan du lader dit kød hvile, og hvordan du skærer det, påvirker kvaliteten af dit kød langt. Det er godt at scanne gennem tilgængeligt materiale for at lære, hvordan man skærer det bestemte stykke kød perfekt.

For at du kan få velsmagende, mørt og saftigt kød på middagsbordet, bør din rygeproces ikke ende ved madrygeren. Hvordan du lader dit kød hvile, og hvordan du skærer det, påvirker i høj grad kvaliteten af dit kød. Det er godt at scanne gennem tilgængeligt materiale for at lære, hvordan man skærer den særlige udskæring af kød perfekt.

I denne blog vil vi dele den nemmeste måde at skære tri-tip på.

Hvad er et Tri-Tip?

Tri-tip er en trekantet bøf lavet af udskæringer af tri-tip stegen. Det kaldes også Santa Maria-steak, efter at den californiske bys årlige grillfestival gjorde tri-tip-stegen berømt. De udbenede bøffer er magre og saftige med en god grad af marmorering, i gennemsnit omkring 1 tomme tykke.

Tri-tip er en lækker bøf med en behagelig kødsmag og et blødt tyggestykke. Selvom det er en slankere udskæring af oksekød, har den en betydelig mængde fedt, som giver den en smøragtig smag. Det er også en af de mest tilgængelige udskæringer af kød, men du skal muligvis marinere den to til tre timer før du ryger den for at lade smagen absorbere godt.

Skæring af en Tri-Tip

Når du har ladet dit velrøgede oksekød hvile på aluminiumsfolie, vil næste skridt være at skære det i skiver til servering. Selvom det kan virke som en nem gør-det-selv opgave, kan det påvirke kødets kvalitet at skære det forkert. Men dette burde ikke længere være besværligt, da vi vil dele enkle trin til at følge for det bedste resultat.

Den bedste måde at skære et kød på er altid mod kornet for at øge saftretentionen. Den første ting du skal forstå er, at en tri-tip udskæring kommer fra en mager bøf, der består af forskellige kornretninger. Denne unikke egenskab gør det sværere at skære tri-tip i skiver end noget andet kød. Tri-tip ømhed bestemmes hovedsageligt af, hvordan den skæres i skiver efter at være røget. En pæn røget bøf kan blive sej og sej, hvis kødet er skåret forkert.

En tri-tips korn strækker sig radialt fra kødets hjørne modsat krogen, hvilket betyder at skære hvert stykke i skiver efter at have skåret det i to fra kant til krog giver det bedste resultat. Du kan teknisk set starte i det tyndeste hjørne og skære på tværs til kornet, mens du går, men husk, at du skal ændre vinklen på din kniv lidt hver gang. Vi skærer trods alt et godt stykke bøf her, ikke en grøntsag. Det er derfor, vi ønsker, at det skal skæres i to stykker. Det bliver nemmere at få skiver parallelt med kornet på denne måde.

Hvornår skal du skære et tri-tip

Du kan gøre det på begge måder, men de fleste er enige om, at det er nemmere at skære det, efter at det er blevet kogt. Bevarelse af udskæringens integritet under hele tilberedningen vil også holde fugten inde, hvilket gør dine "bøffer" meget mere saftige, end hvis du snittede dem før og røg dem separat. Det er op til dig, hvordan du tilbereder det, men vi anbefaler, at du ryger det over indirekte varme og derefter pakker det ind for at lade kødstykket hvile. Dette er en essentiel fødevarerygningsproces, der gør det muligt for saften at genoptages i kødet. Men du kan også forstærke saftigheden ved at marinere tri-tip, inden du ryger den.

En trin-for-trin tilgang

  1. Lad din velrøgede bøf hvile i mindst 5 minutter, inden den skæres i skiver. Dette er vigtigt for at sikre, at alle safterne absorberes igen.
  2. Næste trin er at finde det punkt, hvor de to kerner krydser og skærer lodret, hvilket groft halverer stegen. I de fleste tilfælde skal den ene side altid være længere i længden sammenlignet med den anden. Ideen er at kende det nøjagtige punkt for at skære tri-spidsen i to halvdele.
  3. Undersøg omhyggeligt kornet af hvert stykke tri-spids og skær hver halvdel vinkelret på kornet som beskrevet tidligere. Vi anbefaler, at du bøjer din kniv i en vinkel, almindeligvis kendt som "skæring på skævhed".
  4. Du kan lave tynde skiver tri-tip for optimal mørhed, hvilket foretrækkes frem for tykke skiver.
  5. Server din velskåret, møre tri-tip med enhver foretrukken side efter eget valg.

Dette er klare, enkle tips, der vil hjælpe dig med at blive en fuldt udstyret pitmaster.

Resumé

Du har nu de bedste færdigheder til at guide dig gennem din næste tri-tip ryge session, hvilket øger din selvtillid. Det skyldes, at du nu kan overføre mørheden og lækkerheden af dit kød, som det ser ud på grillen, til tallerkenen.

Husk, at det kan hjælpe dig med at forstå kornet og planlægge dine udskæringer på forhånd, hvis du tager et par øjeblikke til at undersøge kornene i tri-spidsen, før du tilbereder den, og så igen, når den er færdig. Det sparer dig også tid, og giver ikke plads til, at kødstykket kan tørre ud.

Interesseret i flere artikler om rygning af kød? Nå, du er på det rigtige sted! Tjek disse artikler, vi har forberedt til dig:
Ekspertråd: Skal jeg ryge kød med fedtsiden opad eller fedtsiden nedad?
Top 5 sundt fedt kød, du kan ryge
Dry Rubs: Drys eller gnid røget kød?
Sådan ryger du flere typer kød sammen

For at hjælpe dig videre på processen med at blive en pitmaster har vi oprettet en gratis e-bog:

Lær grillens tips og tricks, fra at vælge den bedste grill og ryger til de bedste kødstykker til at starte med. Læs også pitmesterens teknikker og hemmeligheder for at nå den perfekte smag.

+ 20 gratis opskrifter og parringsskema til rygningstræ!

Og bonus intern temperaturguide!

<< Download gratis e-bog >>