How to De-Fat the Drippings From Smoked Meat

Hvordan Affedt dryppene Fra røget kød

Posted on: January 18, 2023



Tykke drypper fra din mad ryger kan være et ubehageligt syn, især hvis du ikke ved, hvad det indebærer. Men for erfarne pitmestre er der altid en måde at klare rodet.

Fedtdryp fra din madryger kan være et ubehageligt syn, især hvis du ikke ved præcis, hvad det indebærer. Men for erfarne pitmastere er der altid en måde at håndtere rodet på. Nogle mennesker vil øjeblikkeligt tænke på at forvandle det til en røget sovs og tjene sig selv til et måltid. Dette er en måde at konvertere dryp til noget nyttigt.

Forståelse af køddryp

Under kødrygningsprocessen vil du sandsynligvis stå tilbage med dryp fra dit kød. Dette er mere almindeligt i bryst. Men når det får lov at køle af, skal et lag fedt størkne på toppen af dryppene, med en gyldenbrun bund. Dette fedtlag kan være nyttigt, især hvis det er godt høstet. Nogle af de almindelige anvendelser for fedt inkluderer at blive brugt i suppe- eller saucefremstilling i stedet for smør.

Udfordringen er dog stadig med succes at affedte dryppene fra det røgede kød. Dette har været en udfordrende opgave for de fleste, da der aldrig har været en ligetil guide til, hvordan man gør det.

Sådan høster du dryp

At høste dryp under rygning må være en af de nemmeste opgaver for nogen. Det forbereder en overflade eller en beholder, så dryppene kan samles, og overfører dem derefter til opbevaringsbeholdere. Efter rygning vil du sandsynligvis ende med mere væske, hvis du pakker oksekødet ind i folie til enhver tid gennem røgen, end hvis du lader det stå uindpakket. Fordi folien fungerer som en barriere, bliver fugten fanget inde i indpakningen. Pak kødet ud over en dyb tallerken for at fange dryppene.

Når væskerne er afkølet, skal der lægge sig et lag fedt ovenpå, uanset hvor meget væske du har. Du kan skumme fedtet af og kassere det, eller du kan bruge det til at erstatte spæk- eller baconfedt. Dette vil tilføje en dejlig røget smag til dine retter. Her er enkle måder, du kan samle dryp på.

Brug af en drypbakke kan være en af de bedste måder at affedte dryppene på. Det kan du sagtens gøre med en almindelig pande uden nødvendigvis at investere i en dertil udpeget drypbakke.

At lægge engangsfolie under madrygerens riste er også en anden måde at høste fedtet på. Nøglen er at placere folien strategisk, så alt det brugte træ er placeret rundt om det. Du skal så bare fortsætte med rygeprocessen normalt. Dryperne vil falde fra kødet ned på folien, når kødet tilberedes.

Sådan affedter du dryppene fra røget kød

Med dine høstede dryp er det næste store skridt, der følger, at adskille fedtet fra resten af væsken. Dette er en nem proces med et par trin at følge, som du nemt kan forstå.

  1. Placer dine juicer i en ren krukke eller en anden lukkelig beholder. Få så mange dryp, som du ønsker, da indholdet vil være begrænset af størrelsen på beholderen eller den mængde, du ønsker.
  2. Forsegl forsigtigt beholderen med en aftagelig forsegling. Det behøver ikke nødvendigvis at være en lufttæt beholder, da et basiscover også er perfekt.
  3. Stil din forseglede beholder i køleskabet og lad den sætte sig. Der er ingen præcis tidslinje, men målet er at få indholdet koldt.
  4. Når det er koldt, vil der dannes et fast fedtlag oven på den anden væske. De smagfulde safter vil være i bunden.
  5. Brug en ske til at øse det øverste faste lag fedt af for at efterlade de andre væsker.
  6. Resterne har en gelélignende konsistens, som er mest anvendelige til at blive genbrugt ved tilberedning af kød.

Sådan opbevarer du fedtet

Fedt høstet fra dryp kan opbevares i en lufttæt forseglet beholder og derefter anbringes i et køleskab. Den kan holde sig frisk og spiselig i køleskabet i cirka syv uger, hvorefter den kan blive dårlig. Men hvis du vil beholde den længere, er fryseren den bedste mulighed. Dette kan gøres ved at lægge fedtet fra dryppene i muffinsforme eller isterningbakker.

Resumé

Hvis du opbevarer rester i væske, skal du optø og genopvarme dem inden for tre måneder; Hvis du opbevarer dryppene adskilt, skal du tø op og genopvarme dem inden for to måneder. Oksekødsdryp er altid en god ting at have ved hånden. De er meget mere ønskværdige, når de er lavet af røget bryst, som har sin egen distinkte smag. Selv uerfarne kokke vil opdage en række anvendelsesmuligheder for dryppene, hvilket forbedrer brystets samlede værdi. Tjek ud Bradley Smokers blog for flere tips og tricks til, hvad man kan gøre med dryp.

Tjek et par artikler om fedt kød:
Top 5 sundt fedt kød, du kan ryge
Ekspertråd: Skal jeg ryge kød med fedtsiden opad eller fedtsiden nedad?

For at hjælpe dig videre på processen med at blive en pitmaster har vi oprettet en gratis e-bog:

Lær grillens tips og tricks, fra at vælge den bedste grill og ryger til de bedste kødstykker til at starte med. Læs også pitmesterens teknikker og hemmeligheder for at nå den perfekte smag.

+ 20 gratis opskrifter og parringsskema til rygningstræ!

Og bonus intern temperaturguide!

<< Download gratis e-bog >>