Learn How To Treat Yourself With A Smoked Pizza This Fall

Lær at behandle dig selv med en Røget pizza Dette efterår

Posted on: January 12, 2023



Med efteråret i horisonten er rygerne ude i fuld styrke. Mens den traditionelle pris af burgere, møgunger, hunde og grillmad skaber mundvand, er der en mindre traditionel mad, selv om det ikke er mindre velsmagende mad, der er tilladt.

Med efteråret på vej i horisonten er smøgerne ude for fuld kraft. Mens den traditionelle mad med burgere, møgunger, hunde og grill skaber læskende måltider, er der en mindre traditionel, omend ikke mindre velsmagende madrygningsmulighed. Betræde den mindre kendte vej ved at ryge en pizza tilberedt i en ryger. Dette giver din pizza en kant med en traditionel røget smag med et moderne twist. Hvis du søger at finde en kreativ måde at imponere dine gæster på, skru op for rygeren, og om cirka halvanden time vil du spise røgfyldte, smagfulde pizzaer. Lær hvordan du forkæler dig selv med en røget pizza dette efterår!

Her lærer du, hvordan du laver pizzadejen, og hvordan du tilføjer dine yndlings toppings. For at ryge ost, brug Bradley koldryger tilbehør eller besøg vores Cold Smoke Cheese-blog for flere detaljer.


Forkæl dig selv med en røget pizza dette efterår

Hvad du skal bruge

1 ¼ tsk aktiv tørgær
½ kop lidt varmt vand
1½ tsk sukker
1 spsk olivenolie, plus lidt ekstra
½ tsk kosher salt
1 ½ kop universalmel plus lidt ekstra ½ kop tomatsauce
1-2 kopper af hvilken som helst pizzapåfyldning du kan lide (pepperoni, løg, bacon, peberfrugt, svampe osv...)
1 kop revet rygeost*

For at ryge din egen ost, skal du blot ryge din valgte hårde ost (Cheddar, Gouda, Edam, Havarti, osv...) i 1-2 timer med dit koldrygertilbehør med milde bisquetter såsom el, ahorn eller pecan. Eller se vores how-to Kold Røgost Blog

Husk at du kan tilføje koldrøget laks eller andre pynt for at gøre denne pizza til bomben for dine venner og familie!

Pro tip: Du kan bruge den pizzadej du foretrækker. Mulighederne spænder fra at lave din egen hjemmelavede pizzadej til at købe tilberedt pizzadej. Du kan også ændre din ost fra mozzarella til gedeost for en saftig californisk pizza. Tilføj ananas og kylling for en mere hawaiiansk smag.

Vejbeskrivelse

1. Opløs sukker & salt i varmt vand
2. Drys gær over toppen
3. Lad stå indtil skum, cirka 5 minutter
4. Tilsæt olie i blandingen
5. Rør dejen sammen, mens du langsomt tilsætter melet og bland, indtil der dannes en dejkugle
6. Overfør dejen på en ren, meldrysset overflade og ælt i hånden, indtil en glat kugle samles
7. Overfør dejen til en oliesmurt skål og pensl toppen med olie. Dæk skålen med et rent køkkenrulle og stil det til side et lunt sted til dobbelt størrelse. Det tager cirka en time.
8. Ælt forsigtigt dejen og rul ud til en 12” runde
9. Top med tomatsauce, toppings og din rygeost
10. Pensl pizzaens skorpe med olivenolie og bag ved 450°F i 12 til 15 minutter, indtil skorpen er gyldenbrun

Pro tip: Tag pizzaen ud af rygeren og læg den tilbage på et fad. Vær sikker på at vente et par minutter med at grave i, da den smeltede ost, kød og grøntsager vil være meget varme.

Hvad er en pizzasten, og hvorfor skal jeg have en?

Pizzasten er normalt lavet af et keramisk kompositmateriale, som er fantastisk til højvarme grillning og bagning. Formålet med disse er evnen til at fastholde og fordele varmen jævnt (som støbejern). Fordelen ved at bruge en pizzasten i en ryger er, at den hjælper med at bortlede fugt i bagværk, så dine brød og pizzaskorpe får et let og sprødt ydre. Derfor kan pizzastenen få pizzaen meget tættere på en brændeovns resultat!

Afsluttende tanker

Så der har du det, dette er Sådan forkæler du dig selv med en røget pizza dette efterår! Tjek ud Bradley Smoker Blog for mere indsigt og tips og tricks til madrygning!