What Is The Best Way to Reheat Ribs?

What Is The Best Way to Redevarme Ribs?

Posted on: January 18, 2023



Der er ofte madrester efter en madlavning eller fest, som vi ikke ved, hvad vi skal stille op med. Mens du sikkert vil opbevare det og spise det senere, er en af ​​de største frygt at miste den originale smag, især med visse fødevarer som ribben, der kan blive til et udtørret rod, når de genopvarmes. Så hvordan genopvarmer du dine ribben uden at tørre dem ud?

Der er ofte madrester efter en cookout eller fest, som vi ikke ved, hvad vi skal stille op med. Mens du sikkert vil opbevare det og spise det senere, er en af de største frygt at miste den originale smag, især med visse fødevarer som ribben, der kan blive til et udtørret rod, når de genopvarmes. Så hvordan genopvarmer du dine ribben uden at tørre dem ud?

Den rigtige måde at genopvarme dine ribben på

Genopvarmning af dine ribben er ikke alt for kompliceret, og faktisk er det ret nemt stadig at bevare den friske, fingerslikkende smag, selv efter genopvarmning. Der er dog visse faktorer, du bør overveje, herunder opbevaringsmetoder og hvordan du genopvarmer dem.

Sådan opbevarer du dine ribben korrekt

Hvordan du opbevarer dine resterende ribben, vil diktere resultatet efter genopvarmning. For at undgå at dine ribben tørrer ud og får det bedste ud af dit reststativ, er det vigtigt, at du sikrer dig, at din foretrukne opbevaringsmetode hjælper dig med at låse så meget fugt ind som muligt.

Her er nogle vigtige tips til at hjælpe dig, når du opbevarer dine resterende ribben:

  • Lad ikke dine ribben forblive åbent længe. Stil dem på køl hurtigst muligt. Dette skyldes, at jo længere dit kød er uafkølet, jo hurtigere vil der sandsynligvis dannes kolonier af bakterier som stafylokokker, hvilket forkorter dets levetid.
  • Pak dine ribben ind i folie, bagepapir, eller opbevar dem i en pose med lynlås eller endda en vakuumforseglet pose, når de køles. Dette vil hjælpe med at minimere fugttab.
  • Det anbefales også at skære ribbenene i portionsstørrelser for bedre resultater.

Sådan genopvarmer du dine ribben uden at tørre dem ud

Der er forskellige metoder, du kan bruge til at genopvarme dine ribben, blandt andet ved at bruge en ovn, sous vide-maskine, airfryer og dampkoger. Vi vil nu se på fire hovedmåder, hvorpå du kan genopvarme dine ribben og stadig bevare en lækker og frisk smag.

1. Genopvarmning af ribbenene i en ovn

Trin du skal følge:

  • Forvarm din ovn til en temperatur på omkring 250 ˚F.
  • Hvis du kogte dine ribben ved at overtrække dem med sauce, så tilsæt endnu et lag af saucen for at holde kødet fugtigt, eller tilsæt lidt væske, såsom bouillon, cola eller øl.
  • Læg dine resterende ribben i en gryde og dæk med folie.
  • Kog dem i nogen tid og fjern derefter folien og kog i yderligere 10 til 15 minutter. Dette vil hjælpe saucen med at karamellisere og tilføje en smule sprødhed til barken.
  • Tag ud og server, når den er varm.

2. Sådan genopvarmes ribben i en dampkoger

Dette er vores anden metode, som du kan bruge til at genopvarme dine ribben uden at tørre dem ud, mens du laver lidt drypningsvæske.

Sådan gør du:

  • Hæld en kvart kop æblejuice, øl eller oksebouillon i en stor gryde og varm det op, indtil det koger.
  • Læg de resterende ribben i en dampkoger og dæk med låg.
  • Damp i omkring 30 minutter eller indtil den er ordentligt færdig.
  • Krydr væsken i bunden af din gryde, rør rundt og dryp den på dine ribben.

3. Bruger sous vide metoden

Dette er en metode, hvor du varmer kød uden ekstra tilberedning ved hjælp af et varmt vandbad.

Sådan genopvarmer du ribben ved hjælp af sous vide-metoden:

  • Når du har taget dine ribben ud af køleskabet, lad dem hvile i et par minutter, indtil de når stuetemperatur.
  • Hvis du ikke havde opbevaret dem i en vakuumforseglet pose, skal du overføre dem til en og omhyggeligt forsegle den.
  • Fyld dit sous vide-bassin med vand, og bring maskinen til en temperatur på op til 329 °F (165 °C).
  • Dyp poserne med de resterende ribben ned i sous vide-maskinen og lad den sidde i nogen tid (45 minutter pr. tomme af ribbens tykkelse).
  • Server når den er klar.

4. Genopvarm ribben i airfryeren

Hvad skal man gøre:

  • Forvarm din airfryer til en temperatur på 350 °F (177 °C).
  • Læg dine ribben i airfryeren. For det første anbefaler vi at skære dem i mindre stykker, hvis de er store bidder, da overbelastning af airfryeren kan stoppe varmluftcirkulationen, og nogle vil ende med ikke at blive genopvarmet.
  • Tilsæt en spiseskefuld olie og kog i ca. 3-4 minutter. Olien hjælper med at forhindre ribbenene i at tørre ud, samtidig med at den danner en sprød bark.

Som vi er færdige

Mens ribben kan spises kolde, foretrækker de fleste af os at genopvarme vores resterende ribben, hvilket har været en udfordring tidligere. Ovenstående metoder er nogle af de metoder, du kan bruge til at genopvarme dine resterende ribben og genskabe den første dags smag uden at risikere at få tørre ribben. Det er dog vigtigt at bemærke, at en airfryer ikke fungerer godt sammen med vådfoder, hvilket betyder, at den ikke er egnet til ribben, der tidligere har været gennemblødt i sauce. Når du bruger en airfryer, anbefales en tør rub.

Tjek et par flere artikler om røget ribben:
Sådan laver du 3-2-1 røget ribben, og hvorfor du bør gøre det
Kan du fryse røget ribben?
Baby Back vs Spare Ribs: Hvad du behøver at vide om svineribs

For at hjælpe dig videre på processen med at blive en pitmaster har vi oprettet en gratis e-bog:

Lær grillens tips og tricks, fra at vælge den bedste grill og ryger til de bedste kødstykker til at starte med. Læs også pitmesterens teknikker og hemmeligheder for at nå den perfekte smag.

+ 20 gratis opskrifter og parringsskema til rygningstræ!

Og bonus intern temperaturguide!

<< Download gratis e-bog >>