The Right Way To Tenderize Chicken

Den rigtige vej til Mør kylling

Posted on: January 16, 2023
Read time: 10 Minutes



Mørning er et af de grundlæggende trin, vi bruger for at blive mør og lækker kylling. Men det er også ofte glemt eller sprunget over i køkkenet. De fleste af os ender med tør og hård kylling, når dette sker, selvom vi bruger den bedste madryger.

Mørning er et af de grundlæggende trin, vi bruger for at blive mør og lækker kylling. Men det er også ofte glemt eller sprunget over i køkkenet. De fleste af os ender med tør og hård kylling, når dette sker, selvom vi bruger den bedste madryger.

Du skal derfor lære at mørne din kylling for at undgå denne form for forlegenhed næste gang du er i køkkenet, især når du har venner eller gæster forbi. Mørning af din kylling på den bedste måde garanterer dig og dine gæster det saftige, møre og lækrere stykke kød, som får alle til at bede om mere.

Kyllingebryst er de mest mørnede kyllingestykker. Kyllingebryst bliver flade, når de er mørne og forbliver de samme efter tilberedning.

Hvorfor er kyllingebryst hårde?

Nå, at have hårde kyllingebryst burde ikke få dig til at tro, du er den værste kok. Hårde kyllingebryst skyldes et fænomen kendt som "træbryst". Det er almindeligt hos mindst 10 % af alle kyllinger. Årsagen er endnu ikke kendt, men træbryst er uundgåeligt årsagen til dit ubehagelige, seje og kornete kyllingebryst.

Det er også godt at huske på, at ældre kyllinger sandsynligvis er hårdere kyllinger. Men dette burde ikke være en stor bekymring for dig, da de fleste kyllinger bliver forarbejdet på et par uger gamle.

Kilden til kødet kan også være årsagen til sejheden. Vi anbefaler, at du køber din kylling fra en pålidelig, pålidelig slagter. Men på samme tid kan det være hårde kyllingevinger at få din kylling fra en økologisk fjerkræfarm.

Bedste måder at mørne kylling på

Vi vil dele forskellige, enkle måder, du kan mørne din kylling på. Mulighederne er forskellige, og du skal muligvis finde dig i den, der passer bedst til dig.

1. Banker kyllingen

Ligesom enhver anden kødmørningsproces kræver det, at du banker en kylling, at du har en kødhammer eller ethvert andet kødmøringsværktøj. Du skal bruge hammeren til at banke kyllingen jævnt over en flad overflade. Det kan være en kedelig proces, men du skal blive ved med at gøre det, indtil kyllingen er så tynd, som du gerne vil have den. Lad tyndhedsniveauet blive informeret om den opskrift, du bruger.

At banke kyllingen er en af de bedste gør-det-selv-måder at mørne kylling før tilberedning. Dette skyldes, at dunken bryder fibrene i kyllingen, hvilket giver mulighed for hurtigere tilberedning.

Sørg for at dække eller pakke kyllingen ind i plastfolie eller en pose, der kan lukkes. Det gør vi for at sikre, at saften ikke slipper ud og i stedet forbliver i kyllingen. Husk, at dunkende er beregnet til udbenet kylling såsom bryster og udbenede lår. Vi anbefaler ikke at banke indbenet kød, da du ender med at knuse knoglerne.

2. Mariner kyllingen

Du har måske undret dig over, hvorfor de fleste kokke eller kokke foretrækker at lægge deres kylling i blød i kærnemælk eller yoghurt natten over. Nå, svaret er enkelt: De mørner kyllingen til senere tilberedning, og det er hemmeligheden bag deres super lækre, saftige kylling.

Brug af en marinade er en god måde at opnå blød og mør kylling, hvor almindelig yoghurt eller kærnemælk er de mest brugte marinader. De to indeholder syrer og enzymer, der kombineres for at bryde proteinerne og fibrene i kyllingen.

Vi anbefaler at marinere din kylling i kærnemælk eller yoghurt natten over, men hvis det haster, så er en time nok. Konsistensen af kyllingen vil dog ikke være så jævn som kylling marineret natten over.

Processen er enkel: Du skal kun nedsænke kyllingen i en beholder med nok yoghurt eller kærnemælk og forsegle den. Lad beholderen stå i køleskabet, hvorefter du kan krydre kyllingen med dine yndlingskrydderier.

Sørg for at bruge almindelig yoghurt for at undgå at have ubehagelig kylling på grund af de forskellige smagsvarianter.

3. Langsom kogning af kyllingen

Langsom tilberedning af din kylling er en af de bedste måder at opnå et mørt stykke kød på. Den lange tilberedningsproces giver mulighed for en mør og lækker kylling, der giver saft og smag tid til at blande og smelte sammen.

Du kan vælge at tilberede eller ryge kyllingen, alt efter din opskrift. For at opnå effektive kyllingemødre ønsker du ikke at overkoge eller overryge dem. De efterlyser brugen af en madryger, der giver dem både varme og fugt under madlavningen, og det er vores Bradley Smoker. Bradley Smoker tilbereder din kylling, indtil den er mør, når kødet når en temperatur på 165°F (74°C).

Når den er klar, lad kyllingen hvile, så saften kan fordeles igen. For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler på vores Bradley Smoker Food Rygning Mose for flere tips og tricks.