How To Reverse Sear Meat With A Food Smoker

Sådan gør du Reverse Sear Meat Med en madryger

Posted on: October 04, 2023



Par tekst med et billede for at fokusere på dit valgte produkt, din samling eller dit blogindlæg. Tilføj detaljer om tilgængelighed, stil, eller giv endda en anmeldelse.

At brænde kød er en favorit blandt mange. Denne tilberedningsmetode tilføjer en karameliseret smag og bringer et helt nyt niveau af smag. Det kan du opnå ved at svitse kødet i en varm pande og bagefter stege det i ovnen. Mange vil sige, at det er den bedste måde at få smagen frem, men for nogle har omvendt brænding mere kant. Det skaber ensartet færdighed, mørhed, saftighed, tekstur og øger den overordnede smag.

Hvad er omvendt brænding?

Omvendt brænding følger en proces, der er modsat af standard brænding. I stedet for at svitse kødet først og ryge det derefter, laver du langsomt det først, inden det svitses, når det er tæt på at være færdigt. Denne metode kræver mere tid, men du vil se de betydelige fordele ved omvendt svitning i rettens kvalitet.

Hvis du ryger kødet inden det svitses, kan du kombinere den røg-infunderede smag indeni og karamelsmagen på skorpen. Det tilbereder også kødet jævnt og fører til mere ensartet færdighed gennem hele udskæringen. Dette er den primære grund til, at mange mennesker foretrækker omvendt brænding, men der er mere at vinde ved denne tilberedningsmetode.

Fordele ved omvendt brænding

En fordel er, at ømhedsniveauet overstiger standardsvidningsniveauet. Når du ryger kødet langsomt, giver du de naturlige enzymer mere tid til at mørne kødet. Det får også smagen mere frem, og dette spiller en væsentlig rolle for den samlede smag.

Med omvendt svitning tilbereder du kødet i madrygeren ved en kontrolleret temperatur i længere tid. Den vil kun blive udsat for en høj temperatur, når du svier den, hvilket kun varer et par minutter. Fordelen ved dette er, at når du udsætter kødet for ekstrem varme i kort tid, er dets evne til at holde på fugten maksimeret. Dette vil resultere i saftigere kød, hvilket gør smagen og konsistensen endnu bedre.

Udvalg af kød

Uanset om du brænder, brænder omvendt eller laver mad med en anden metode, er det først og fremmest at vælge kødet. (Nedenfor bruger vi ribeye som eksempel, men proceduren vil også fungere i andre typer og udskæringer af kød.)

Krydr eller tilsæt salt til kødet et par timer før tid, før du begynder med den omvendte stegning. Mange kokke springer ofte over dette trin, fordi de alligevel skal krydre det ordentligt igen senere. Men de ved ikke meget om, at ved at gøre dette, vil de tillade saltet at indlejre sin smag på indersiden af kødet i længere tid, hvilket gør det saftigere og mere krydret.

For ribeye skal rygertemperaturen først nå mellem 225 grader Fahrenheit (ca. 105 grader Celsius) og 240 grader Fahrenheit (ca. 115 grader Celsius). Vores Bradley Smoker Wood Bisquettes kommer i mange smagsvarianter. Eg eller mesquite vil bringe den bedste smag frem til denne ret. Inden du putter kødet i rygeren, drysses salt og peber på overfladen eller smages til efter ønske.

Ved almindelig rygning skal du vente på, at kødets indre temperatur når 135 grader Fahrenheit (ca. 57 grader Celsius) for medium-sjælden. Da du vil svitse det senere, er det bedre kun at ryge det, indtil det er omkring seks til syv grader lavere end den ønskede temperatur. I dette tilfælde bør den endelige temperatur nå 128 til 129 grader F. (ca. 53 grader Celsius).

Efter at have fjernet kødet fra madrygeren, vil det fortsætte med at tilberede. Af denne grund skal du lade den hvile, indtil temperaturen begynder at falde, før du brænder den.

Du kan enten bruge en grill eller støbejernsgryde til at brænde. Før du starter, tilsæt smør til overfladen og sørg for, at temperaturen er høj nok til at tilberede kødet, men ikke brænde det. Du vil kun svitse hver side af snittet i et minut eller mindre.

Det omvendt-seared kød er klar til at blive serveret på dette tidspunkt. Du kan tilføje en bagt kartoffel, grønne bønner eller en salat, afhængigt af dine præferencer. Nyd denne lækre bøf, hvis smag ikke kan kopieres fra andre tilberedningsmetoder. Den har en røget smag, der komplementerer den karamellignende smag. Kontrasten mellem den møre og saftige indmad og den sprøde overflade gør også det omvendt-stegte kød uforglemmeligt.

Afsluttende tanker

Der er mange opskrifter på omvendt brænding, og der er mange typer kød, der kan tilberedes ved hjælp af denne metode. Dette vil bestemme madrygerens temperatur og ønskede starttemperatur, men processen er mere eller mindre den samme.

For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler om vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.