All About Food Smoking: Let's Talk About Shrimp

Alt om madrygning: Lad os tale om Reje

Posted on: October 04, 2023



Masser af mennesker og andre steder vil sige, at du ikke må ryge rejer. Jeg har gjort det mange gange. Du skal bare holde et vågent øje og tage afsted lige når du er færdig.

Masser af mennesker og andre steder vil sige, at du ikke må ryge rejer. Jeg har gjort det mange gange. Du skal bare holde et vågent øje og tage afsted lige når du er færdig. Men så igen, jeg er ikke kræsen med hensyn til rejer. Hvad andre hævder at være overdrevne rejer og gummiagtigt, fortærer jeg. Jeg har aldrig mødt en reje, der er for "hård" til at spise. Nå, bortset fra de små tørrede på de orientalske markeder.

En ting jeg dog ikke gør er at pakke dem ind i bacon. Jeg har aldrig haft det arbejde for mig. For at ryge længe nok til at få baconen færdig, er rejerne tørre. Andre ser ud til at kunne gøre det, men det har jeg ikke. Når jeg vil have den smag sorta, vil jeg pakke den ind i en billig prosciutto i stedet for bacon. Du behøver ikke vente på, at det bliver gjort.

Undgå at ryge biggies

Jeg plejer ikke at prøve at ryge de store – U15'erne og større – dem griller jeg. Jeg bruger størrelserne 21/25 eller 26/30, skal af og marinere og derefter ryge, indtil jeg er færdig. De fleste siger, at man skal bruge en mildere røg som el eller ahorn, men for pokker, hvis du kan lide mesquite, så gå efter det – det har jeg. De vil ikke tage lang tid ved 165 (73,9 C) til 200 F (93,3 C) at blive færdige. For eksempel er en reje færdig i kogende vand på cirka 3 minutter. Det tager længere tid i rygeren, men ikke meget længere. Bare hold øje med farveændringen. Det kan tage fra 10 til 45 minutter, afhængigt af temperatur og størrelse på rejerne. Jeg kan godt lide, at CT'en er lavere end 200. Mariner de små buggers fra 2 til 8 timer. Jeg kan ikke lide de længere tider, da de ser ud til at blive bløde af olien. Sådan marinerer jeg dem:

Min Texas Shrimp Marinade

Du skal bare bruge hvidvin, noget sødt som en Riesling. EVOO, koriander, chilipulver, spidskommen, hakket hvidløg, hakket skalotteløg eller grønt løg. Måske lidt sukker eller sødemiddel og nogle gange vil jeg tilføje røde peberflager. En anden jeg kan lide er Tequila Lime. Til denne marinade skal du bruge EVOO (1/4 kop), et par spiseskefulde Tequila, men en lige stor mængde med limesaft, frisk limesaft, groft kværnet peber, en knivspids granuleret hvidløg, en knivspids spidskommen. Du kan tilføje koriander og rød peberflager. Begge fungerer fremragende.

Vi håber, du nyder denne tutorial om røgede rejer, og glem ikke at tjekke Bradley Smoker Mad Rygning Blog for yderligere tips og tricks på pitmaster-niveau. God fornøjelse!