Top Differences Between a Pellet Smoker vs. Electric Food Smoker: Most Important Things To Consider Before Buying Yours

Vigtigste forskelle mellem a Pellet Smoker vs. Electric Food Smoker: Vigtigste ting at overveje, før du køber dine

Posted on: January 17, 2023



Som en af de tidligste madlavning har fødevarerygning stået på i sin tid. Selv om vi har omdefineret, hvordan vi bevarer vores mad, bruger vi stadig røg til at hjælpe vores brikker, og andre kød bliver ved med at være friske i en længere periode.

Som en af de tidligste tilberedningsmetoder har madrygning bestået tidens tand. Selvom vi har omdefineret, hvordan vi opbevarer vores fødevarer, bruger vi stadig røg til at hjælpe vores bryster og andet kød med at holde sig friske i længere tid. Takket være fremskridtene inden for teknologi og fantastiske opskrifter, bliver madrygning også brugt til at tilføje smag i stedet for blot at bevare det.

Der findes forskellige typer madrygere. I denne artikel diskuterer vi forskellene mellem en pelletryger og en vertikal elektrisk madryger, og påpeger nogle af de vigtige ting, du skal overveje, før du køber din madryger.

Pille rygere

Er også kendt som pelletgrill, da de dybest set er en grill, der fodres med piller i stedet for propan eller trækul, og på grund af det vil producere røg fra det brændte træ i processen.

Hvordan en pille ryger Arbejder?

Pellets er savsmuld, der komprimeres til bittesmå stykker træ, skabt oprindeligt til ovne og varmesystemer. Disse piller anbringes i en tragt, der fører det ind i en brændkammer ved hjælp af en snegleboremaskine, mens den roterer mod brændepotten. Her forbrænder pillerne og skaber varme og røg til at tilberede dit kød.

Elektriske lodrette madrygere

Elektriske rygere har den vigtigste varmekilde til madlavning, der kommer fra elektricitet. Og den lodrette del af tingene er relateret til placeringen af stativer, der er stablet oven på hinanden, hvilket gør ovnen lodret.

Men der er to hovedtyper af vertikale elektriske rygere, dem der bruger træet som kilde til både varme til madlavning og til at generere røg, samt dem hvor varmen kommer fra elektricitet og træet kun genererer røgen. Her er en artikel at lære mere om Madrygning versus madlavning med træ og hvordan det påvirker dig, når du vælger en ryger.

Sådan fungerer en elektrisk ryger

Elektriske rygere er ikke kun nemme at bruge, men de er meget hurtigere og bekvemme. Sæt først din elektriske madryger i en stikkontakt og tænd den. Bunden af rygeren vil begynde at blive varm, samtidig med at træet begynder at ulme og frigive røg for at forringe smagen, mens maden tilberedes.

Temperaturkontrol og rækkevidde

De første ting at sammenligne er temperaturkontrol og rækkevidde. Med begge muligheder indstilles temperaturen nemt på enhedspanelet, der kan være digitalt eller analogt, den største forskel vil være indvirkningen på omkostningerne, da der for pillegrill vil mere træ gå gennem systemet for at hæve temperaturen, mens den elektriske ryger vil varme op varmeelement.

Temperaturområdet er betydeligt forskelligt, men hver ryger giver dig mulighed for at udforske nye tilberedningsmetoder. For elektriske rygere går området fra så lavt som 30℃/86°F, hvilket er ideelt til koldrøgning eller lav og langsom madlavning; Og går til et maksimum på 160℃/320°F for opskrifter, der har brug for mere varme.

På den anden side starter pelletgrillene allerede varme ved 93 ℃/200°F grader til så højt som 260 ℃/500°F, hvilket ikke tillader dig at koldrøge (teknik til ost og pølser), men ideel til brænding eller hurtig tilberedning.

Træforvaltning

For pillegrill, da de fleste af modellerne fungerer automatisk, sker håndteringen, mens du opbevarer dit træ, eller fjerner det fra rygeren. Du skal opbevare dine pellets på et tørt og isoleret sted, som hvis fugt absorberes, vil ydeevnen blive påvirket.

Lodrette elektriske rygere har en række forskellige træfodringssystemer, vores anbefaling er at købe et, der fodrer træ automatisk for at undgå at passe det. Men du kan også finde dem, der skal åbnes for at tømme en træbakke og fylde den igen fra tid til anden (det kan være en kedelig opgave, mens du koger en bryst i 8-12 timer)

Kapacitet

Elektriske madrygere fås i forskellige størrelser, og de fleste modeller giver dig mulighed for at ryge mellem 30 til 100 pund kød på én gang afhængigt af deres nøjagtige kapacitet. Det er allerede en lille mængde kapacitet, der kun kræver lidt planlægning, hvis du ønsker at tilberede mindre genstande til hundredvis af mennesker (da det tager stativplads. Eller når du vil have store genstande som en fuld svin, der skal ryges).

Pillerygere ville have lignende kapacitet eller meget større, da der er modeller forberedt med ekstra plads til at rumme meget mere kød. De har typisk en kapacitet på mellem 250 pund og 500 pund kød. Dette er ideelt for dem, der ønsker at ryge store mængder kød på én gang.

Røgighed

Det er her, smagen af dit præparat vil blive mest påvirket. Enhver pillegrill har det samme problem med at producere røg ved lavere temperaturområder, men har betydeligt lavere niveauer, når temperaturen stiger. Dette sker naturligt, da pillerne (eller ethvert træ) ryger ved lave temperaturer, og mens det brænder, går røgen væk, og du har varmen, indtil pillerne er brændt ned til aske.

I betragtning af den måde, hvorpå træ håndteres i elektriske rygere, vil også gøre en stor forskel, billigere og ikke automatiske rygere bruger det samme varmeelement til ovnen og brænder træ, så du vil have det samme problem som pillegrill. Det er derfor, fra et røggenereringssynspunkt, at have et system, der adskiller varmestyring og brænding af træ, langt mere effektivt. På denne måde kan du hele tiden have masser af ren røg, uanset hvilken temperatur du ønsker for ovnen.

Ligheder og forskelle mellem pillerygeren og den elektriske madryger

Afslutningsvis kan det være udfordrende at finde den rigtige madryger, især med så mange muligheder. Ovenstående er beregnet til at hjælpe dig, når du træffer dit endelige valg.

Vil du lære mere om madrygning?

Tjek vores gratis e-bog for at lære alt, hvad du har brug for om, hvilke træsorter der skal ryges, hvordan du parrer hver type med dine opskrifter og mere!

>> Download gratis e-bog >>

Uanset hvilken ryger du beslutter dig for at købe, så sørg for at lave din research først, så du ved præcis, hvad du kan forvente af den. For flere gode ideer, tjek vores artikler om vores Madrygning blog for flere tips og tricks.