What is the History of Barbecue Sauce?

Hvad er historien om Grillesauce?

Posted on: October 04, 2023



Barbequing er måske den ældste metode til at lave mad på, som stadig er populær blandt folk i dag. I tidlige tider brugte folk metoden som et middel til at konservere mad eller ved at bruge de midler, der var til rådighed. Som tiden gik, begyndte mennesker at eksperimentere med metoden for at gøre den bedre.

Barbequing er måske den ældste metode til at lave mad på, som stadig er populær blandt folk i dag. I tidlige tider brugte folk metoden som et middel til at konservere mad eller ved at bruge de midler, der var til rådighed. Som tiden gik, begyndte mennesker at eksperimentere med metoden for at gøre den bedre. Med til hensigt at lave smagfuld mad kom processen med marinering på banen. Dette er, når barbeque sauce blev opfundet for at tilføje mere smag til fødevarer som kød, fisk, fjerkræ osv. Der er dog en vis debat om dens nøjagtige oprindelse. Vi deler nogle fakta om barbeque sauces historie baseret på de mest populære undersøgelser.

Eksistensen af barbeque sauce i det 17th århundrede

Selvom grillning var populært i de amerikanske kolonier et par hundrede år før de 17th århundrede, menes det, at barbeque sauce opstod i løbet af denne tid. Skønnet styrkes af, at flere franske og engelske litteraturer fra den periode og endda et par århundreder efter nævner brugen af barbequesauce til madlavning.

Det menes, at barbeque sauce først blev opfundet i en dominikansk missionær, hvor kokke brugte limesaft og peber til at smage kød til grillen. Vi kan spore roden til denne opskrift til Afrika, hvor de bruger både lime- og citronsaft som en traditionel metode til at smage kød på. Efterhånden blev metoden populær og nåede resten af verden.

Eksistensen af barbeque sauce i 18th og 19th århundreder

Eddike blev introduceret som en ingrediens i tilberedning af barbeque sauce i slutningen af 18th århundrede. Adskillige opskriftsbøger fra perioden fremhæver brugen af eddike sammen med salt, peber og sennep. Opskriften på tilberedning af barbequesauce blev intensiveret i løbet af den 19th århundrede med mere innovative måder at pifte saucens smag op.

Eksistensen af grillsauce i det 20th Århundrede

Begyndelsen af det 20th århundrede introducerede en række kommercielle barbequesaucer på markedet til konsum. Georgia Barbecue Sauce Company, baseret i Atlanta, var det første firma, der kommercialiserede barbequesauce i 1909. Forretningsideen var en stor succes.

Det var i løbet af 1920'erne, at ketchup, sukker og Worcestershire-sauce kom ind på markedet. I 1940 blev Heinz det første firma, der solgte barbequesaucer på flaske. I sidste halvdel af århundredet trådte flere virksomheder ind på markedet for at introducere barbeque sauce i en række varianter.

Tips til at anvende barbeque sauce

Mens en barbeque-sauce kan skabe magi ved at smage maden, kan den forkerte anvendelse af den absolut ødelægge en ret. Det er her, grillbegyndere skal lære, hvornår og hvor meget sauce de skal påføre. Tjek tips om anvendelse af barbeque sauce til grillning og madrygning.

Til grillning: Barbeque sauce indeholder en god mængde sukker, som har en tendens til at karamellisere hurtigt på en grill, fordi maden tilberedes ved høj temperatur. Dette kan skabe forkulning på den ydre overflade, som kan blive ildelugtende. Også, hvis du anvender det senere, vil det ikke tillade kødet at opsuge smagen helt.

Du bør påføre barbeque sauce i flere tynde lag 10 minutter før maden når den ønskede færdighed. Dette vil give maden rigelig tid til at absorbere smagen uden at forkulle overfladen. For større udskæringer kød, påfør tynde lag sauce 30 minutter, før den er færdig.

Til rygning: Madrygning er en lav og langsom proces, der bruger indirekte varme. Så der er intet at bekymre sig om forkulning eller at få en karameliseret ydre overflade. Til rygning kan du marinere maden i barbeque sauce et par minutter før tilberedning.

At vælge den rigtige madryger

At vælge den rigtige madryger er et afgørende skridt i retning af at klare grillspillet. En god madryger fungerer selvforsynende, hvilket vil spare en masse tid på unødvendige gøremål. Bradley Smoker er et perfekt eksempel. Bradley har fremstillet madrygere i mere end 40 år nu, og her er nogle nyttige funktioner ved Bradley Smoker, som enhver madryger-elsker har brug for.

Digital kontrol: Bradley Smoker er designet med en digital konsol, der tillader forudindstilling af rygetid og temperatur, før madlavningen starter. Dette hjælper med at få den ønskede færdighed uden konstant at passe på rygeren.

Automatisk fodringssystem: Bradley Smokers fodrer automatisk træ fra kammeret. Med et fyldt trækammer kan rygeren arbejde konsekvent i op til 10 timer med minimal overvågning.

Dobbelt varmeelementer: Dette gør det muligt for rygeren at udføre varm rygning, kold rygning og dehydrering og gør også jobbet som en ovn.

Brugersikkerhed: Bradley-rygere er designet med magnetiske døre og en isoleret indvendig krop i rustfrit stål for hurtigere madlavning og brugersikkerhed.

Praktisk rengøring: aftagelige stativer og siderøggenerator gør det nemmere at holde rygeren ren og hygiejnisk.

Bradley Bisquettes: The Bradley Smoker optræder kun med Bradley Bisquettes. De fås i 17 forskellige smagsvarianter.

Sidste tanker

Med det kommer vi til slutningen af denne artikel. Vi håber, at historien bag barbeque sauce og nogle Bradley tips og tricks til saucepåføring og madrygere har opmuntret dig til at prøve noget rygning denne sommer. For flere gode ideer til, hvordan du får mest muligt ud af din Bradley Smoker, tjek de fantastiske artikler om vores Bradley Smoker Mad Rygning Blog for flere tips og tricks.